Det finns kvinnor som inte har något läppstift alls i sin necessär. Många gillar dock att ha lite färg på läpparna, antingen mer eller mindre. Det finns många olika kvinnor i den senare gruppen, och allt handlar om vilken färg de föredrar. Vad säger vår favoritfärg på läppstift om en kvinnas personlighet?

RÖTT LÄPPSTIFT

Det klassiskt röda läppstiftet är ett måste hos alla kvinnor, som vet att den stilfulla och eleganta sminkningen á la Audrey Hepburn alltid fungerar. Om du gillar att bära rött läppstift betyder det att du vet vad du tycker och att du gillar den gamla Hollywoodstilen. Det gäller inte bara mode: kvinnor med röda läppar är också pålitliga i relationer, är trogna, lojala, och konsekventa.

BEIGE LÄPPSTIFT

Hudfärgade nyanser på läpparna är ett tecken på självförtroende. Om du gillar hudfärgade läppar trivs du med dig själv. Du behöver inte en intensiv färg för att vara vacker och känna dig vacker. Du är förmodligen en minimalist, och framför allt är du medveten om att du inte behöver accessoarer eftersom din kraft inte beror på din sminkning.

ROSA LÄPPSTIFT

Rosa läppar påminner om en flickig, ungdomlig stil eftersom den framhäver ansiktets fräschhet. Om du använder en ljusrosa nyans visar du att du inte bry dig om vad andra tycker. Läppar i rosa nyanser återfinns ofta hos kvinnor som vill stå i centrum, väcka intresse, och orsaka uppståndelse. De är ofta trogna och låtsas inte vara någon annan, vare sig inför sig själva eller inför andra.

VIOLETT LÄPPSTIFT

Plommonfärgade nyanser på läpparna kan tolkas dubbelt – å ena sidan som elegans och sällskaplighet, men det kan även tolkas som att du är dämpad och vill dra dig tillbaka. Violetta läppar kan dra till sig uppmärksamhet, ge dig komplimanger, och påverka ditt sociala liv. Det finns också en risk att violetta läppar hotar och stöter bort personer, som tar det som en uppvisning av ditt självförtroende eller som tror att du tycker att du är bättre än dem.

MÖRKROSA LÄPPSTIFT

Mörkrosa indikerar finhet och mildhet. Den här nyansen ingår ofta i en vardagssminkning eftersom den är ganska naturlig. Om ditt favoritläppstift har en rosa nyans kan du uppfattas som en person som inte gör så mycket, men som ändå lyckas. Även om du inte investerar i smink kan du se bra ut och vinna mycket på att bara använda en naturlig rosa nyans.