Läppsminkning verkar så enkelt. Fel! Kom ihåg att du måste matcha läppstiftet med ögonsminkning, hudton och kläder. Läpparna måste dessutom förberedas i förväg, så att färgen håller i några timmar. Vad du än gör kommer varumärket Guerlain berätta hur du kan uppnå ett exceptionellt utseende. Allt detta tack vare läppstiftet La Petite Robe Noire.

Läppstiftet La Petite Robe Noire från Guerlain finns i 20 nyanser. I butikerna säljs nyanser i rosa, violett, rött och brunt. Vissa av dem har skimrande pigment (glansen säkerställs med hjälp av oljor, harts och särskilda pigment). Läppstiftet har en fruktig/blomsterliknande doft, bland annat bergamott, ros och halon. Doften påminner om Guerlains parfymer med samma namn. Kosmetikans ingredienser återfuktar läpparna och gör dem mjukare, och förbättrar hudens skick. Läppstiftet är format som läppar, vilket gör det lätt att sminka sig även utan spegel. Förpackningen är dekorativ, med ett litet hjärta ovanpå den transparenta överdelen.

Vad kan vi göra för att få La Petite Robe Noires färg att vara längre och inte torka ut läpparna? Använd skrubb innan du sminkar sig, så att du blir av med döda hudceller och gör läpparna mjukare – på så sätt blir det lättare att applicera produkten. För att göra skrubben behöver du blanda en tesked socker med en tesked honung, och applicera blandningen på läpparna. Du får bort döda hudceller, vårdar och återfuktar huden, och främjar blodcirkulationen. Efter skrubben kan du applicera ett tunt lager kräm eller läppbalsam. Applicera sedan La Petite Robe Noire. Ett par lager av läppstiftet räcker för att ge läpparna en intensiv och djup färg. Använd en tunn borste för applicering, så blir färgen med diskret.