Missfärgningar, mörka cirklar under ögonen, spindelben – har du också drabbats av de här problemen? Om svaret är ja bör du lära dig utföra kamouflagesminkning. Det hjälper dig täcka över dina imperfektioner och ger huden en naturlig och vacker utstrålning.

Hur väljer man rätt nyans på foundation?

Det här är grundläggande kunskap när det gäller smink, och den främsta sminkregeln någonsin. Att välja foundation avgör den slutgiltiga effekten. Hur väljer man en lämplig sådan? Din foundation bör vara en eller två nyanser än din faktiska hudton. Det är viktigt att den passar in i huden på ett perfekt sätt – du måste kontrollera detta. Hur gör man det? Här begår de flesta kvinnor sitt stora misstag – de väljer produkt baserat på hudfärgen på deras handled! Det är självklart att du inte kommer att bära sminket på den här kroppsdelen. Du bör istället kontrollera färgen på käken eller hakan. Applicera små mängder foundation i olika nyanser och vänta ett par minuter. Under den här tiden kommer produkten att blanda sig med din hudfärg. Välj den som är minst märkbar på huden.

Hudtyp vs. foundation

Det är lika viktigt att matcha din foundation med din hudtyp. Varför? Jo, det handlar inte bara om att få en fin effekt – din hälsa är minst lika värdefull. Din foundation bör ha egenskaper som passar hudens behov. En återfuktande foundation är bäst för torr och känslig hud, och foundation utan olja är bäst för oljig hud med akne. Om du inte väljer rätt foundation kan din hud drabbas av irritation, utslag och torrhet.

Ju mindre desto bättre

Om du tror att mer foundation är bättre så har du fel! Ett tjockt lager foundation kommer att separeras från käklinjen, samlas i porerna, bilda oestetiska fläckar, och få dig att se äldre ut. För att täcka imperfektioner behöver du bara en liten mängd bra foundation. Applicera istället concealer på finnar och fläckar.

Concealer

Foundation är bara en av de kosmetiska produkter vi använder för kamouflerande smink. Du kan också behöva en concealer som är några nyanser ljusare än din foundation. En concealer hjälper dig täcka mörka cirklar under ögonen, spindelben, fläckar och finnar. Concealerns konsistens bör väljas efter din hudtyp, säsong, och vilken sorts foundation du har. Det är viktigt att alla kosmetiska produkter passar ihop för att vår hud ska se bra ut.

Hur får man kamouflerande smink att hålla?

Det bästa sättet att få det att hålla är att applicera genomskinligt eller mattande puder. Båda dessa flyter ihop med din foundation och din hudfärg. De flesta puder innehåller mineraler, vitaminer och näringsämnen som kan motverka imperfektioner och förändra ditt utseende.