Ansiktsserumet är ett måste till rosacea-benägen hy. Experterna är överens: ingredienserna är det absolut viktigaste när man väljer serum. De har analyserat de bästsäljande serumen och tagit fram en vinnare. Kolla in det bästa anti-redness ansiktsserumen enligt specialister. Genom att välja ett av dessa kommer du inte att bli besviken.

Vad ska ett bra anti-redness ansiktserum innehålla?

Fördelaktiga aktiva ingredienser är det absolut viktigaste, särskilt:

 • vitamin C
  Det ljusar upp pigmentfläckar, förbättrar hudtonen och stärker kärlväggarna, vilket gör kapillärerna mer motståndskraftiga.
 • vitamin K
  Det lindrar huden och minskar synligheten på utvidgade blodkärl, samt stöttar koagulationssystemet.
 • grönt te
  Det ökar blodtflödet och stärker kärlen, vilket hindrar dem från att utvidgas.
 • hästkastanj
  Dess huvuduppgift är att försegla blodkärlen. Det minskar också brustna blodkärl och förebygger att de brister i framtiden.
 • asiatisk sallatsspikblad eller Gotu kola
  Det har en lindrande effekt, förbättrar blodflödet och stimulerar produktionen av kollagen och elastin.

Ovannämnad ingredienser finns i serumen i vår lista. En annan viktig sak att komma ihåg är att du bör undvika följande om du har problem med rodnad eller utvidgade blodkärl:

 • syntetiska pigment
 • parabener
 • konserveringsmedel som SLS
 • alkohol

Dessa ingredienser kan irritera känslig hud och förvärra tillståndet.

TOPP 5 Anti-Redness Ansiktsserum för Känslig Hud Enligt Hudexperter

1. Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Serum har tagits fram med fokus på rosacea-benägen hud, men fungerar också perfekt till mogen och ’normal’ hy som har besvär med hyperpigmentering. Den korta ingredienslistan innehåller flera naturliga ingredienser som visat sig effektiva vid bekämpning av ådernät. Det krävs bara ett par användningar innan rodnad och brustna kapillärer blir mindre synliga. Lindextrakt förhindrar inflammation och lindrar huden, och har även en fräsch doft. Extraktet från den indiska plantan Punarnava motverkar hyperpigmentering och jämnar ut hudtonen, samt fördröjer uppkomsten av rynkor.

Användning: Nanoils serum kan användas två gånger om dagen. Det är snällt mot smink och funkar till och med som en brightening primer. Konsistensen är lätt och det absorberas snabbt utan att lämna efter sig en klibbig beläggning på ansiktet. Du hittar mer information på www.nanoil.se

2. Medik8 Calmwise Serum

Medik8 Calmwise Serum är idealiskt till brustna kapillärer och känslig hud, och hjälper till att behandla akne-rosacea. Receptet är simpelt och det har bara sju ingredienser. Precis som föregående produkt innehåller det inga färgämnen eller doftämnen heller. Salviaextreakt är en nyckelingrediens som har egenskapen att lindra inflammerad hud. Den patenterade substansen teprenon minskar synligheten av kapillärer och rödhet. Serumet gör huden slätare och mer motståndskraftigt mot yttre faktorer.

Användning: Det bör användas två gånger om dagen. Det appliceras dock inte över hela ansiktet. Det är en topisk behandling. Det finns en grej vi inte gillar med serumet. Det kommer i en superliten flaska som inte varar särskilt länge, även vid snål användning.

3. Pharmaceris N C-Capilix

Det är svårt att undvika Pharmaceris. Produkten är utformad för rosacea-benägen hud, men också trött hy i ansiktet och hyperpigmentering. Det naturliga receptet är simpelt och bra. Vitamin C i serumet är fantastiskt för att stärka svaga kapillärer och gör dem mer immun mot yttre faktorer. Avokado-olja återfuktar och reparerar huden, meda majsolja har en anti-rynk-effekt.

Användning: Det kan användas två gånger om dagen. Trots att det är ganska fett, lämnar det inte efter sig någon beläggning. Serumet tar ungefär en månad regelbunden användning innan det ger synliga effekter. Priset och storleken är två saker vi gillar med denna produkt.

4. Janssen Cosmetics Daily Couperose Serum

Janssen Cosmetics erbjuder också ett ansiktsserum till rosacea-drabbad, reaktiv och känslig hud. Ingredienslistan är ganska lång, men receptet innehåller flera naturliga substanser som har låg sannolikhet att orsaka irritation. Blandningen av växtextrakt från hästkastanj, lakrits och nässlor är de viktigaste. Dessa penetrerar huden och förstärker kapillärerna, vilket gör dem mindre synliga på ansiktet. Andra ingredienser – bisabolol och allantoin – hämmar inflammation effektivt och lindrar ansiktsrodnad.

Användning: Detta serum är gelaktigt och kan användas två gånger om dagen. Det är dock bästa att använda det på kvällen eftersom det tar lite tid för det att absorberas av huden och det lämnar efter sig ett klibbigt lager på ansiktet. Det kommer i en 30-ml flaska.

5. The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Detta är en riktigt mångsidig produkt som fungerar både på rosacea-benägen, känslig eller mogen hud, men också frisk hud som tenderar att tappa glans. Vitamin C i en mild form är huvudingrediensen som ljusar upp hyperpigmentering och jämnar ut hudtonen. Serumet få fina linjer att blekna och fördröjer nya rynkor.

Användning: Du kan inte använda andra produkter med vitamin C i samma rutin. På den officiella hemsidan anges att man bör undvika exponering mot sol, så vi rekommenderar användning på höst och vinter. Vissa användare klagar över en stickande känsla, men tillverkaren försäkrar att detta är en normal reaktion.