Du kanske tror att läppsminkning alltid är likadan, enkel. Den här sortens sminkning kan dock presentera nya och överraskande trender. Mängden färger och nyanser på marknaden låter oss använda mer kreativa tillvägagångssätt. För några säsonger sedan såg vi gradvisa läppar, mer nyligen såg vi monokroma läppstift med uttrycksfulla konturer, och nu? Nu går vi tillbaka till våra rötter, men den här gången får skalan en helt ny dimension.

Suddiga läppar är den kommande säsongens trend. De påminner lite om de gradvisa läpparna från några säsonger sedan. Den här gången kommer läpparna dock bara att se nyanser i rosa och beige, så att de kan smälta in i huden och få en perfekt jämn nyans. Kan suddiga läppar bli lika populära som till exempel Kylie Jenners uttrycksfulla läppsminkning?

Precis som med andra sminktrender dominerar suddiga läppar merparten av Instagram och andra sociala medier. Under den kommande säsongen säger vi hejdå till läppennor och hälsar concealern välkommen, som vi kommer använda för att skapa våra suddiga läppar. Suddiga läppar är en ny version av gradvisa läppar, med skillnaden att vi inte behöver två kosmetiska produkter i olika färger, utan bara ett läppstift i en diskret nyans och en concealer.

I vår är diskreta suddiga läppar lika enkla som de ser ut. För att klara trenden behöver du bara följa ett par steg. En delikat, feminin sminkning garanteras.

  1. Applicera färglöst, vårdande och återfuktande läppbalsam.
  2. Vänta tills läppbalsamet har absorberats.
  3. Applicera lätt concealer eller en matt läppbas.
  4. Applicera ditt valda läppstift mitt på läpparna (använd helst en rosa nyans).
  5.  Applicera lite BB-kräm eller foundation i utkanten av läpparna.
  6. Använd fingrarna eller en läppborste för att smälta samman kanterna mellan läppstiftet och din foundation.
  7. För bättre effekt kan du applicera lätt puder, till exempel mineralpuder.
  8. För glans kan du applicera läppglans.

Med de här enkla stegen får du suddiga läppar utan dyr och tjusig kosmetika. Suddiga läppar i diskreta rosa, hallonröda eller hudfärgade nyanser är fräscha och smickrande på alla kvinnor som vill vara lite extra fräscha i vårens sminkning.