Varje ny säsong medför en nyhet och fräscha modetrender. Vissa av oss väntar otåligt, medan andra motsätter sig trenderna från världskända stylister, stjärnor och kändisar. På senare tid har modevärlden tagits med storm av de bruna läpparna. Var kommer trenden från? Kommer den bli mer populär och ersätta den eviga klassikern – röda läppar?

Som alltid med nya trender har bruna läppar blivit populärt tack vare kändisar i media. Bruna läppar är Kylie Jenners kännetecken; en amerikansk kändis och modell som främst är känd från realityserier. Andra kändisar som gjort bruna läppar populära är t.ex. modellen Gigi Hadid och sångarna Beyonce och Rihanna. Alla kvinnor vill ha bruna läppstift i necessärerna, precis som deras idoler.

Bruna nyanser har varit populära ända sedan 1990-talet. De var starka markörer för tidens mode, precis som jeans och filtskjortor. Numera är brunt läppstift populärt i mycket mer feminina nyanser. Trenden, som introducerats och skapats av feminina ikoner och internets stjärnor, är ett mycket vågat förslag, som en dag kan ersätta traditionellt rött läppstift. Det ger ansiktet feminitet, sex appeal och uttrycksfullhet på samma sätt som rött läppstift, men är mycket mer naturligt.

Färgglada val är riktigt stora eftersom utbudet bruna nyanser är stort. För mindre äventyrliga kvinnor med ljus hud är det bästa alternativet traditionella hudfärgade eller cappuccino. Nyanser i beige är bäst för att framhäva en diskret vardagssminkning som inte tar för mycket uppmärksamhet från ögonen. Modiga damer kan gå från diskreta nyanser till mörkare nyanser. Mörkbrunt läppstift passar bara om du väljer ett som passar din hudfärg. Du kan hitta din perfekta bruna nyans om du provar dig fram.