Permanent smink är en ganska populär skönhetsbehandling. Allt fler kvinnor vill känna sig vackra och eleganta, och samtidigt spara tid under morgonen. Men är den här skönhetsbehandlingen bra för alla? Läs vidare för att se om du kan bära upp permanent smink.

Vad är permanent smink?

Permanent smink är när man färglägger vissa delar av ansiktet med ett särskilt pigment, med specialutrustning. Själva behandlingen påminner om en tatuering – färgade medel tvingas ner under huden för att framhäva ögonens och läpparnas konturer. Vi kan måla en linje på de övre ögonlocken, fylla i luckor i ögonbrynens form, eller visa läpparnas konturer. Du måste vara medveten om att den här skönhetsbehandlingen är både dyr och tidskrävande. Å andra sidan håller effekterna i upp till sex månader. Direkt efter behandlingen (och under de kommande dagarna) kan du uppleva visst obehag i form av smärta, en stickande känsla, rodnad och tårbildning. Om du bestämmer dig för att satsa på permanent smink bör du välja en professionell salong. Skönhetsspecialister som inte har tillräckligt med erfarenhet eller utbildning kan välja fel färgmedel eller skada huden. Du bör definitivt göra tillräckligt med efterforskningar för att se vem som kan utföra en sådan behandling.

Vem är permanent smink till för?

Permanent smink hjälper utan tvekan till att bespara dig tid, särskilt på morgonen när vi stressar inför jobbet eller skolan. Tack vare permanent smink behöver du inte måla linjer på ögonlocken, fixa ögonbrynen, eller måla läpparna. Du kommer få ett naturligt och vackert utseende. Skönhetsspecialister kan välja rätt tjocklek och längd på linjen som formar ögonlocket, och rätt färg till läpparna. Permanent smink passar både unga flickor och mogna kvinnor. Permanenta linjer på ögonlocken och läpparna är ett bra val för aktiva kvinnor, så att de slipper ta bort sminket innan varje träningspass. Var försiktig: om du har känslig hud eller är allergisk mot någon av ingredienserna är permanent smink inte något för dig.