Täckande masker är ansiktsmasker i form av “lakan”, som appliceras i ansiktet. De blir allt mer populära, och har nått den europeiska marknaden från Asien. Intensivt vårdande av ansiktet kan komma i form av färdiga masker som dränkts i aktiva ämnen, men på senare tiden har marknaden även sett masker i form av… tabletter!

Butikerna börjar krylla av täckande masker. Deras popularitet ökar eftersom appliceringen är lättare än med vanliga ansiktsmasker. Du behöver inte längre klämma ut något, smeta ut det i ansiktet, kladda ner fingrarna, och slita för att skölja bort det. Allt du behöver göra är att ta en mask i cellulosa som dränkts i aktiva ämnen, ta ut den ur förpackningen, vika upp den, och applicera den i ansiktet. Den har ordentliga hål för ögonen, läpparna och näsan, vilket ger masken ökad funktionalitet. Kan du föreställa dig något mer innovativt?

Det kan du. Asiatiska tillverkare har bevisat det genom att presentera en ny orientalisk mask, nämligen ansiktsmasker i form av tabletter. Denna mystiska asiatiska hemlighet är helt enkelt en komprimerad ansiktsmask i form av tabletter, som vi själva måste dränka i de aktiva ämnena. Använd ett glas för att tillreda ett av de föreslagna ämnena:

  • grundläggande essens (15 ml aloe vera i vatten eller färdig tonic),
  • berikad essens (10 ml aloe vera i vatten och 5 ml hyalurogel),
  • extra essens (10 ml aloe vera i vatten, 5 ml hyalurogel och 5 droppar ansiktsserum),
  • mjölkessens (15ml naturlig getmjölk, sojamjölk eller komjölk).

Essenserna som tillverkaren rekommenderar är förstås bara exempel på vad man kan blanda för att blöta ner cellulosamasken. Ansiktsmaskerna kan anpassas efter dina behov med olika produkter och växtextrakt, som passar just dina preferenser. Kom bara ihåg att du inte ska använda mer än 15 ml, eftersom denna mängd är vad som rekommenderas för maskerna. Hur tillreder man den?

Ansiktsmasker i tablettform kräver lite annorlunda förberedelser än en vanlig ansiktsmask. I det här fallet liknar masken en tablett, så vi lägger den i ett glas som innehåller 15 ml av vår valda essens. Masken börjar genast absorbera vätskan och expanderar i volym. På bara ett par minuter absorberas hela essensen, och ansiktsmasken kan varsamt vikas upp och appliceras i ansiktet. Kom ihåg att trycka masken mot ansiktet så att den placeras jämnt och ordentligt.