Ansiktskonturer har blivit mycket populära bland sminkälskare, bloggare och sminkartister. Professionell kosmetika och sminkborstar är ett måste, och du kommer definitivt att behöva Infallible Sculpt från L’Oreal.

Vad är ansiktskonturer?

Ansiktskonturer är ett slags kamouflage av imperfektioner, samtidigt som vi framhäver det vi gillar mest med våra ansikten. För den här uppgiften är det nödvändigt med kosmetika i olika nyanser och ett par kosmetiska accessoarer. Det bästa är concealer eller puder och svampar eller borstar i olika storlekar. Ansiktskonturernas grundläggande regel är att applicera dessa produkter på rätt sätt. Täck de områden du vill dölja med en mörkare nyans kosmetika, och täck de områden du vill framhäva med en ljusare nyans (cirka en till två nyanser ljusare än din egen hudton och foundation/BB-kräm). Använd borstar i de storlekar som sminkartister rekommenderar för applicering och för att smälta samman produkterna. Använd mindre applikatorer till huden nära näsan, hakan, ögonen och läpparna. Större borstar är bättre för applicering på kinderna och pannan. Vilken slags kosmetika bör du använda till ansiktskonturer?

Paletten Infallible Sculpt från L’Oreal

L’Oreal har tagit fram en särskild palett som ska underlätta ansiktskonturer. Kosmetikan säljs i en mindre förpackning, men tyvärr medföljer varken borste eller spegel. Inuti finns en guide till att applicera produkten. Infallible Sculpt från L’Oreal säljs i två nyanser av beige och brunt: Light och Medium – Dark. Applicera färgerna i enlighet med ovan nämnda regler. Det är dock viktigt att du också anpassar metoden för ansiktskonturer med din ansiktsform.

Ovala ansikten behöver inte så många rättelser – många sminkartister anser att det är den perfekta ansiktsformen. Runda ansikten behöver däremot se smalare ut. Därför kan du applicera en mörkare nyans under käkbenen och gnida den nedåt, mot hakan. Applicera en ljusare nyans under ögats inre hörn, på hakans topp och på käken. Alla fyrkantiga ansikten behöver en smalare och längre form. För att uppnå detta kan du applicera en mörkare nyans från paletten Infallible Sculpt från L’Oreal på käkbenen och gnida in den mot näsan. Applicera en ljusare färg runt ögonen och i mitten av hakan. Långa ansikten behöver ett ljusare utseende. Applicera därför en mörkare färg på käkbenen och gnid den mot mitten av ansiktet. Om du har ett fyrkantigt ansikte bör du istället applicera en ljusare färg på dessa områden.