Egenskaperna hos essentiella oljor uppskattas alltmer, och olja från rosor har blivit populärt igen. Den dyraste ekologiska oljan tillverkas från Rosa Damascena, som växer i Bulgariens rosendal. Alteya Organics är ett företag som specialiserar sig på essentiella oljor från rosor, och som är en ledare i kultiveringen av Rosa Damascena.

Varför Aletya Organics?

Det här företaget skiljer sig från mängden tack vare den höga kvalitén på deras produkter. Tack vare avancerade laboratorier, ekologisk odling med rätt biodynamik, patenterat destillering och certifierad tillverkning är den här ekologiska oljan från Alteya Organics en produkt av högsta kvalitet, och dess pris säger allt.

Varför Rosa Damascena-olja?

Rose Otto-olja, det vill säga olja från Rosa Damascena, är en av världens dyraste oljor. Detta beror på att man behöver 2 000 blommor för att bara få ut en enda droppe, och för en liter olja behövs nästan fyra ton rosor! Alteya Organics säkerställer att deras essentiella oljor inte har något bäst före-datum, och dess egenskaper är desamma flera decennier efter att oljan extraherats. Oljan kan användas på alla hudtyper och alla åldrar (till och med till bebisar).

Vilka egenskaper har essentiell olja från Rosa Damascena Otto?

Framför allt är det en medicinsk olja som eliminerar nästan alla hudproblem – akne och inflammationer (t.ex. eksem) – och som har föryngrande egenskaper. Olja från Alteya Organics är den mest värdefulla oljan när det gäller kosmetika. Den har inte bara medicinska och vårdande egenskaper, den används också i aromaterapi och kan till och med konsumeras.

De viktigaste fördelarna med Rosa Damascenas essentiella olja från Alteya Organics:

  • antioxiderande egenskaper (föryngrande),
  • medicinska egenskaper (huden repareras och ser yngre ut),
  • elastiska egenskaper (mjukare rynkor),
  • antiinflammatoriska egenskaper (läker eksem, akne),
  • normaliserar körtlar,
  • reducerar ärr, bristningar och missfärgningar.