Det är viktigt att förstå att huden är den största livsmedelsorganet som bara håller oss intakta. Det har ett antal olika funktioner som att skydda oss mot skador, fukta, reglera temperaturen och hindra bakterier från att bryta igenom.

Därför är det viktigt att se till att huden hålls hälsosam vid alla tillfällen. Det finns många olika sätt att hålla huden i optimal hälsa. En av dessa är vinsterapi. Vinsterapi är processen att använda vinprodukter, såsom vinäger, i skönhetsrutiner för att ta bättre hand om hud, hår och naglar.

Om du ger din hy lite extra kärlek med hjälp av vinprodukter, så kommer det att ha stor påverkan på hur du ser ut och känner dig. Följande steg är några enkla sätt att använda vinägerp sign skönhetsrutin för att ta bättre hand om huden utan att ha pinsamma ingredienser.

Vinäger Balanserar PH-kedjan

Vinäger kan fungera som en hudbalanserare, eftersom det hjälper till att balansera pH-värdet i huden. Ett högt pH-värde leder vanligtvis till torrhet, klåda och irritation, så det är viktigt att hålla pH-värdet i huden under kontroll.

Vinäger har en syrabasbalans som är nära hudens naturliga pH-värde. Vinäger neutraliserar basiska ämnen och hjälper till att återställa hudens naturliga pH-balans. Det kan hjälpa till att lugna irritation och klåda samtidigt som det skyddar, återfuktar och fördröjer åldrande.

Vinäger Exfolierar Huden

Vinäger kan användas som en naturlig exfoliant för att avlägsna torra fläckar och göra huden mer mjuk och återfuktad. Tvätta ansiktet ordentligt med vatten och lägg sedan på en del vinäger och massera huden med en mjuk borste för att lossa upp skräp och döda hudceller. Låt vinägern sitta i en kort stund innan du sköljer den bort med ljummet vatten.

Du kan också använda vinäger som ett rengöringsmedel. Blanda två delar vinäger till en del olivolja och gör en pasta. Applicera sedan den över hela ansiktet och skölj av med ljummet vatten efter någon minut.

Vinäger Behandlar Döda Hårstrån Och Förstorar Ansiktsmått

Vinäger hjälper till att behandla döda hårstrån och ge håret glans. Blanda 1-2 matskedar vinäger med 1 kopp tepåsar och lägg sedan blandningen i ett badkar med varmt vatten. Låt badkaret svalna till rumstemperatur och njut av ett 15-minuter långt vinägerbad. Upprepa proceduren varannan vecka under en månad för att bli av med döda hårstrån.

Vinäger kan också användas som en tonic för att återställa hudtonen. Blanda 2 matskedar vinäger med 1 matsked honung och applicera sedan blandningen på ansiktet. Låt sitta i 10-15 minuter och skölj av med ljummet vatten. Upprepa flera gånger i veckan för att minska det synliga måtten i ansiktet.

Vinäger Desinficerar Huden

Vinäger har även desinficerande egenskaper som hjälper till att skydda huden mot bakterier. Applicera en del vinäger genom att fukta ett stycke bomull och torka sedan varsamt ansiktet. Upprepa processen två eller tre gånger om dagen så kommer det att hjälpa till att desinficera huden och lugna irritation.


Vinäger bör endast användas två gånger om dagen, även om det är säkert för regelbunden användning. Den är ganska aggressiv, så det är viktigt att tillsammans med att du använder vinäger också använda andra naturliga produkter för att förbättra hudens hälsa. Förutom ingredienser som omega-3, sheasmör, vitamin E och kokosolja är vinäger ett kraftfullt verktyg för att behandla, återfukta och skydda huden.