Paradoxen i hårtorkning är att vi alla älskar att föna håret, men det gör verkligen inte vårt hår. Värmeverktyg är givetvis oersättligt på morgonen när vi har bråttom och måste springa till jobbet och håret fortfarande är blött efter duschen. Men den höga temperaturen torkar snabbt ut håret och när det väl händer så blir håret svagt och matt. För att undvika detta behöver du något som skyddar håret när du använder värmeverktyg. Är du osäker på hur man gör? Inga problem! Nedan hittar du de allra bästa värmeskyddsprayerna, så fortsätt att lösa för att ta reda på vilken produkt som passar dig bäst.

Värmeskyddsprayer: Räddaren i nöden för fönat hår

Produkter som ska skydda håret mot värmen från fönen, plattången eller locktången har flera namn. De vanligaste är värmeskydd eller termiska skydd. De flesta av dessa produkter är tillgängliga i form av en spray, men du hittar också hårvätskor eller serum som används före föning. Oavsett formen fungerar alla värmeskydd på liknande sätt: de bildar en skyddande barriär över håret som stänger inne vatten och hindrar fukten från att avdunsta. På detta enkla vis minimerar man risken för att håret klyvs, torkar ut och blir sprött.

Hur använder man värmeskydd på håret?

Det är enkelt! Du behöver bara spraya det över håret innan du torkar, plattar eller lockar det med ett värmeverktyg. Det är värt att inse att några produkter kan användas på nytvättat, fuktigt hår, men också på torrt hår före värmestyling. Om du inte vill att håret förlorar volym, bör du välja en fettfri värmeskyddspray med lätt konsistens.

~ TOPPLISTA ÖVER BÄSTA VÄRMESKYDDSPRAYERNA ~

Vilka värmeskydd för håret bör man välja så att man kan använda värmeverktyg så ofta man vill, utan att skada sitt vackra hår? Vi har provat några bästsäljande produkter för dig. Här kommer de absolut bästa värmeskydden för hår som du hittar i affärerna.

1. Nanoil Heat Protectant Spray

Man kan inte kompromissa när man vill ha snyggt hår. Nanoil känner till denna principen väl och här därför tillverkat en produkt som håller håret säkert i upp till hela 440°F/230°C. Sprayen är inte fet, passar alla hårtyper och kan användas året runt, oavsett väder. Använd Nanoil Heat Protection Spray när du fönar, plattar eller lockar håret. Använd den också när du planerar att spendera tid utomhus i solen, eller när du ska befinna dig i ett luftkonditionerat rum i ett par timmar. Med denna produkt kan du vara säker på att ditt hår håller sig återfuktat och studsigt. Silkesproteinet ger näring och jämnar ut hårskikten, medan vitamin E adderar lyster och förhindrar att färgen bleks. Kolla in fler fördelar med Nanoil Heat Protection Spray på nanoil.se


2. Alterna Caviar Leave-In Anti-Aging

Om ditt hår är skadat eller om du märker att det blir svagare och grått, kan det hända att du är intresserad av Alterna Caviar Leave-In Anti-Aging. Denna produkt kombinerar kraftfullt värmeskydd med conditioning för snyggare hår som håller på att bli grått. Denna effekt beror på en stor portion vitamin A, C, B6 och B12 som bevisats hjälpa skadat och livlöst hår att se bättre ut. Trots att många användare beskriver Alterna Caviar Leave-In Anti-Aging som en räddare i nöden så kostar den en del, vilket betyder att inte alla riktigt har råd med produkten.


3. Ouai Heat Protection Spray

Ouai är ett av de där varumärkena som är kända över hela världen. De lanserar exklusiva produkter som ofta kostar en del, men Ouai vet hur man tillfredsställer sina kunder. Denna produkt har huvudsakligen designats för att skydda tjockt och tungt hår som har en tendens till seborroisk exsem. Ouai Heat Protection Spray är lätt att applicera; den täcker varje hårstrå med en tyngdlös beläggning – ingen förlust av volym! Detta värmeskydd innehåller kvalitetsingredienser och håller håret säkert vid styling. Många användare påpekar dock att sprayen inte håller särskilt länge.


4. Kérastase Genesis Defense Thermique Treatment

Kérastase är ett varumärke som designats för professionella hårstylister. Innebär det att vanliga kunder inte kan använda deras produkter? Självklart inte! Om du letar efter ett värmeskydd som också har en mild näringsgivande effekt så är Kérastase Genesis Défense Thermique Treatment kanske något för dig. Denna lätta spray rekommenderas främst för fint hår. När man ser på effekterna så verkar Défense Thermique Treatment vara mer av en conditioner än en värmespray, men användning före föning bör skydda håret mot värmen. Den är perfekt för att ge håret solskydd.


5. Moroccanoil Protect & Prevent Spray

Detta är ännu ett välkänt märke från frisörsalongerna. Deras Protect & Prevent Spray används ofta av hårstylister för att se till att klienternas hår inte torkar ut när de fönar och värmestylar det. Det som skiljer Moroccanoils produkt från andra värmeskydd är att detta är en oljerik formula som berikats med arganolja och pantenol som är känt för att addera mer lyster i håret. Om ditt hår är skadat och uttorkat kan denna spray hjälper dig att stänga inne fukt inuti håret och ge dig hår som ser friskare ut.