Manikyr kan förefalla enkla, men kräver rätt verktyg och förnödenheter för att uppnå bästa möjliga resultat. Detta inlägg kommer att ge en grundlig guide om de viktiga verktyg och förnödenheter som behövs för ett professionellt manikyrjobb. Vi ska börja med grunderna och sedan dyka djupare.

De Grundläggande Verktygen

Nagelfilar

Nagelfilar är inte alla lika skapade. De kommer i olika kornstorlekar, former och material. De används för att ge naglarna en jämn och polerad look. För bästa resultat, välj en fil med medium kornstorlek och en form som är lätt att hantera.

Manikyr Sax eller Klyftor

Dessa verktyg är utformade för att klippa naglar och nagelband. Det finns olika stilar och storlekar att välja mellan. Sax är bra för att klippa små naglar eller nagelband, medan klyftor är bättre för tjockare naglar.

Nagelband Skjutare

En nagelband skjutare används för att skjuta tillbaka och forma nagelbanden. De kommer oftast i rostfritt stål men finns också i plast eller trä. De är utformade för att vara lätta att använda och skonsamma mot huden.

Nagelklippare

Nagelklippare är nödvändiga för att upprätthålla en jämn, jämn längd på dina naglar. De kommer i olika storlekar och har vanligtvis en rak eller böjd kant för anpassad klippning. Att välja en klippare med en rak kant kan vara ett smart val eftersom det kan minska chansen för nagelinflammation.

Ytterligare Verktyg

Lack Penslar

Lackpenslar används för att applicera nagellack och andra produkter på naglarna. De kommer i olika storlekar och stilar för att passa varje behov. En bra pensel ska ha jämn och mjuk borst som inte fäller och ska också vara lätt att rengöra efter användning.

Dotting Verktyg

Dotting verktyg används för att skapa prickar, cirkel mönster och andra detaljerade mönster på dina naglar. De är oftast tvåsidiga, med olika storlekar på prickar på varje ände, för att erbjuda flera designalternativ.

Nagel Prydnader

Nagel prydnader kan användas för att lägga till ett extra lager av charm och lyster till dina manikyrer. De kan inkludera glitter, stenar, klistermärken, folie och mycket mer. Var noga med att välja prydnader som är lätta att applicera och säkra för dina naglar.

Förnödenheter

Nagellack

Nagellack är ett måste för att skapa en visuellt tilltalande manikyr. Det finns en mängd olika nyanser och stilar att välja mellan, inklusive glitter, pastell, matt, metallic och mycket mer. Att ha en bra mängd färger till hands gör att du kan vara kreativ och experimentera med olika looks.

Baserat- och toppskikt

Baserat skikt används för att skydda nageln och förbereda den för nagellack. Topp skiktet hjälper till att försegla din färg och ger dina naglar en högglänsande finish eller, om du föredrar det, en matt finish. Båda dessa skikt är viktiga för att hålla manikyren ser fräsch ut och varar längre.

Nagelband olja

Nagelbandsolja används för att mjuka upp och återfukta nagelbanden. Detta gör det lättare att arbeta med dem och hjälper till att förhindra att de blir torra och flagnande. Du kan välja mellan olika dofter och formuleringar, men var noga med att oavsett vilken du väljer, den är fri från skadliga kemikalier.

Nagellacksremover

En nagellacksremover är nödvändig för att ta bort nagellack varsvarje gång du vill ändra färgen på din manikyr. Gå för en remover som är fri från aceton, eftersom detta kan vara hårt på naglar och huden runt dem.

Att ha rätt verktyg och förnödenheter för manikyr kan göra hela skillnaden när det gäller att uppnå professionella resultat. Experiment med olika metoder och tekniker för att hitta vad som fungerar bäst för dig. Lycka till!