Ser ditt ansikte trött och färglöst ut? Är din hud hängig och matt? Känns det som att din hud ber om lite hjälp, t.ex. en portion närande C-vitamin? Det här väsentliga näringsämnet är en av de mest rekommenderade vitaminerna som förbättrar hudens utseende betydligt. Det tar hand om många hudproblem för att göra din hy återupplivad, ljusare och jämn. Att välja ett bra C-vitamin-ansiktsserum är det snabbaste sättet att få skinande hud utan spår av rynkor eller andra brister. Fortsätt att läsa för att ta reda på varför C-vitamin borde bli en integrerad del av din dagliga hudvårdsrutin.

C-VITAMIN: Mer än bara borttagning av pigmenteringsfläckar!

C-vitamin förknippas huvudsakligen med förkylningar och inflammationer, men det erbjuder mer än bara hälsofördelar. När det appliceras på huden förfinar det här näringsämnet hudens textur, tar bort rodnad och suddar ut flera olika hudmissfärgningar (t.ex. hyperpigmentering, åldersfläckar och solfläckar). Vetenskaplig forskning har bevisat att C-vitamin är ett kraftigt medel som effektivt tar hand om flera olika hudproblem och kan ta väl hand om akne.

När C-vitamin inkorporeras i ett ansiktsserum gör det följande:

 • MINSKAR RYNKOR
 • GÖR HUDEN LJUSARE
 • JÄMNAR UT HUDTONEN
 • BEKÄMPAR AKNE OCH SUDDAR UT MÄRKEN FRÅN AKNE
 • SKYDDAR HUDEN MOT UV OCH HEV
 • TAR BORT RODNAD OCH PIGMENTERINGSFLÄCKAR
 • LINDRAR OCH UPPMUNTRAR HUDLÄKNING

C-vitamin och dess syntetiska derivat

Den genuina formen av C-vitamin har ett namn – askorbinsyra. Förutom att ha en föryngrande och återupplivande effekt på huden är den ganska instabil och bryts ned innan den lyckas nå de djupaste hudlagren. Av den anledningen syntetiserar kosmetiska laboratorier numera askorbinsyra för att få en mer stabil form av C-vitamin så att vi kan njuta av alla dess fördelar i hudvård. 3-0-etylaskorbinsyra har förmågan att penetrera huden på djupet och är just nu känd som den mest stabila och därmed den finaste formen av ren C-vitamin som kan kombineras med andra substanser för att skapa anmärkningsvärda och högt effektiva hudvårdsprodukter.

Ett effektivt C-vitamin-ansiktsserum är ett som har formulerats med den stabila formen av C-vitamin och andra högkvalitativa ingredienser. Uppenbarligen bör en sådan produkt vara fri från parabener, uttorkande alkoholer, PEG-ämnen och andra typer av syntetiska substanser som vi inte vill ha på den känsliga huden i våra ansikten. Fortsätt att läsa för att ta reda på vilket C-vitamin-ansiktsserum som är högst rankat.

det bästa ansiktsserumet Nanoil

1. Nanoil, Vit. C Face Serum | 50 ml | ansiktsserum med C-vitamin

ålder: 20-, 30-, 40-, 50- och 60-årsåldern

formulerat med:

 • den finaste, mest stabila föreningen av C-vitamin (dvs. 3-0-etylaskorbinsyra) – föryngrar, lyser upp huden, suddar ut tecken på trötthet, ger dig hud som ser ung ut utan missfärgning eller brister, återför näringsämnen och fukt till huden
 • punarnavarotextrakt – en högt effektiv antioxidant som är full med dyrbara flavonoider och växtsteroler, bekämpar fria radikaler och reparerar mikroskador på huden

Nanoil, Vit. C face serum är enligt uppgift en av de högst rankade och mest rekommenderade hudvårdsprodukterna. Användarna är nöjda med hur snabbt effekterna levereras vilket garanterar omedelbar hudförbättring. Med tiden ger Nanoil Vitamin C Face Serum en jämn hudton, strålande hud och fullständig borttagning av pigmenteringsfläckar. De här effekterna skulle inte vara möjliga att uppnå om det inte vore för 3-0-etylaskorbinsyran, som är den ursprungliga C-vitaminen i sin mest effektiva form. Den har förmågan att penetrera huden på djupet för att återuppliva den, förebygga rynkor och göra den smidigare. Tack vare det sällsynta punarnavarotextraktet fungerar det här C-vitamin-ansiktsserumet även som en kraftfull antioxidant. Den här produkten passar perfekt för alla hudtyper, särskilt för ansikten som ständigt utsätts för stadsföroreningar och ogynnsamma väderförhållanden.

produkt-webbplats: www.nanoil.se

2. Lumene, Nordic C Glow Boost Essence | 30 ml | Ansiktsserum med C-vitamin

ålder: 20-, 30-, 40-, 50- och 60-årsåldern

formulerat med:

 • c-vitamin – askorbylglykosid, som är en syntetiserad form av C-vitamin som är ganska stabil
 • hjortronextrakt – en stark antioxidant som skyddar huden mot oxidativ stress och förebygger skador på huden
 • hyaluronsyra – ansvarar för att återfukta, drar åt sig och samlar in vattenmolekyler, förbättrar hudens motståndskraft, skyddar huden från fuktförlust

Det här C-vitamin-ansiktsserumet tolereras väl av alla hudtyper. Trots att det är ganska dyrt har den här hudvårdsprodukten många användare som gillar det för att det förstärker hudens utstrålning och gör den ljusare, en önskad effekt. En fettfri konsistens penetrerar huden lätt och ger en ihållande känsla av ett fräscht och välnärt ansikte.

3. Timeless Skin Care, 20% Vitamin C + E Ferulic Acid Serum | 30 ml | Ansiktsserum med C-vitamin

ålder: 20-, 30-, 40-, 50- och 60-årsåldern

formulerat med:

 • c-vitamin – en antioxidant som föryngrar huden, lyser upp den och gör att den ser utvilad ut
 • ferulsyra – spelar en viktig roll i vävnadsregenerering, är enzymatiskt
 • e-vitamin – en kraftfull antioxidant med en anti-aging-effekt
 • pantenol – lugnar och lindrar hudirritation

Ett tidlöst ansiktsserum med C-vitamin kombinerat med ytterligare en anti-aging-vitamin (E) är en av de bästa antioxidanterna för huden i ansiktet. Det tar bort solfläckar och annan missfärgning (t.ex. märken från akne) väldigt bra. Ferulsyra tar aktivt del i hudens självläkande processer och precis som de ovannämnda beståndsdelarna är den en kraftfull antioxidant. Den här hudvårdsprodukten har en lätt och fettfri formula som tolereras väl av alla hudtyper. Den täpper inte igen porer. Kan användas som sminkprimer.

4. Sesderma, C-Vit, Liposomal Serum | 30 ml | Ansiktsserum med C-vitamin

ålder: 30-, 40- och 50-årsåldern

formulerat med:

 • c-citamin (aka 3-0-etylaskorbinsyra) – föryngrar, gör huden ljusare, suddar ut tecken på trötthet och förbättrar motståndskraften

Det här är ett någorlunda tungt C-vitamin-ansiktsserum som innehåller den finaste formen av C-vitamin. Förutom det innehåller den även PEG-ämnen, alkoholer och syntetiska doftämnen som kan ha en negativ inverkan på 3-0-etylaskorbinsyran. Tack vare det faktum att serumet innehåller så många beståndsdelar, föreslås det att man testar det på en liten bit av huden innan man använder det för första gången. C-vitamin-ansiktsserumet från Sesderma rekommenderas huvudsakligen för oljiga ansikten då det hjälper oljekörtlar att börja fungera ordentligt – med andra ord tar det hand om seborré. Åldrande hud bör även gynnas av att behandlas med det här serumet, då det gör huden lite stramare. När det här C-vitamin-ansiktsserumet används regelbundet förbättrar det synbart hudens utseende och motståndskraft. Det passar att appliceras innan smink.

5. The Ordinary, Ascorbyl Glucoside Solution 12% | 30 ml | Ansiktsserum med C-vitamin

ålder: 30-, 40- och 50-årsåldern

formulerat med:

 • c-vitamin – askorbylglykosid som är ett syntetiskt derivat av c-vitamin som är ganska stabilt; förbättrar hudens utseende och gör att den ser mer strålande ut

Det här ansiktsserumet från The Ordinary som innehåller 12% c-vitaminkoncentrat är känt för att vara en kraftfull hudförbättrande produkt som även fördröjer synligheten av rynkor och gör hyperpigmentering ljusare. När det används regelbundet kan det här c-vitamin-ansiktsserumet göra huden flera toner ljusare och förebygger att kapillärer brister. Dessutom tar den här hudvårdsprodukten hand om rodnad och hjälper huden att se fortsatt frisk ut. Då det ät lätt absorberas ansiktsserumet snabbt och kan användas innan man applicerar smink.