Stjärnor, kändisar och unga flickor älskar den här frisyren. Varför är en bob så populär? Förmodligen för att den är så enkel att hantera, ser mycket effektiv ut, och fungerar till alla tillfällen. Låt oss se om den kan passa dig också.

En bob fungerar bra för alla ansiktsformer. Den är universell och klassisk, och med en liten klippning kan den förändra såväl ditt utseende som din personlighet. Med en bob menar vi hår som räcker till kinderna och käken. Topparna spelar stor roll eftersom de behöver vara vältrimmade och välskötta. Håret kan klippas rakt eller ha flera lager. Den slutgiltiga effekten beror på ansiktets form och hårets skick.

En bob är en frisyr för alla, men den behöver tas om hand av professionella frisörer. Hårstylisten bör uppskatta hårets skick, ansiktets form, och känna till dina förväntningar. Det är det enda som kan säkerställa att du får en frisyr som du är nöjd med, och som du enkelt kan hantera. Friskt och tunt hår kan få en ren klippning utan lager. Om du vill ha mer volym kan du be frisören om skuggning. Du får inte samma resultat om du har tjockt hår. En bob passar oavsett hårfärg, och ser även bra ut med slingor.

En bob är perfekt för alla tjejer. Du kan självklart klippa håret så att det passar din ansiktsform ännu bättre. Långa ansikten ser bra ut i en bob som når till kinderna, och passar även i lugg. Ett rundare ansikte passar bättre i en omvänd bob – längre framtill och kortare baktill. håret behöver vara slätt, för om det kammas bakåt eller lyfts upp får det mer volym, och ansiktet ser rundare ut. Om ansiktet är mer fyrkantigt passar en asymmetrisk bob bättre, eftersom det gör ansiktsdragen mjukare.