Tjocka, naturliga och lite rufsiga ögonbryn är mycket trendiga just nu. Det räcker inte att borsta dem med en speciell borste. Det är viktigt att använda färgglad och bevarande kosmetika för att ögonbrynen ska se vackra och trendiga ut. Hur får man tjocka ögonbryn, och vilka produkter ska man använda?

Ögonbrynen har, precis som ögonfransarna, två funktioner. Till att börja med gör de kvinnans ansikte vackrare (men kan också förstöra ansiktet), skapar en vacker ram till ögonen, och framhäver ansiktets tillgångar. För det andra har de skyddande egenskaper: de hindrar svett, vatten och föroreningar från att rinna ner i ögonen och irritera dem. Ju tjockare och längre ögonbryn, desto bättre. Varför? Jo, tjocka och välvårdade ögonbryn innebär att du är medveten om den senaste trenden, samt att du vet hur man använder en pincett och kosmetika med accessoarer. Vad ska tjejer göra om de inte blivit överrösta med generositet av Moder Natur? Jo, det finns några hjälpsamma tips.

Markera ögonbrynets nedre och övre linjer med penna. Kosmetikans nyans bör matcha din färg – du vill väl inte se ut som en seriefigur? Var extra noggrann med ögonbrynets nedre kant, eftersom detta avgör dess form. Ögonbrynsskuggor fyller i ögonbrynens luckor. Nya “ögonbryn” växer i samma riktning som de enskilda håren. Använd en highlighter eller ljus concealer för att accentuera ögats inre hörn, ögonbrynsbågen, och ögonbrynets kanter. På så sätt får du ögonen att stå ut och skapa en vacker 3D-effekt runt ögonen och ögonbrynen. För en perfekt yta kan du borsta ögonbrynen med borsten och använda en klar gelé med bevarande effekt.

Ett annat sätt att göra ögonbrynen tjockare är behandling med ricinolja. Produkten ska gnidas in i huden för att stimulera hårväxt. Var försiktig så att ricinoljan inte hamnar i ögonen, då detta kan irritera. Behandlingen kan göra att vissa personer drabbas av håravfall, inklusive ögonbrynen. Du får en omedelbar effekt med hjälp av permanenta ögonbryn. Detta är dock en mycket dyrare och längre behandling, som kan leda till irritation i huden och ögonen. Skönhetsteknikern för in pigment under huden – en helt säker produkt i en färg som påminner om hårets naturliga färg. Resultatet håller i upp till sex månader.